Tekemistä Rokua Geoparkissa

Rokua Geoparkin alueella on kattava ulkoilureittien verkosto sekä monia yrityksiä, jotka tarjoavat opastusta, ohjelmapalveluita ja vuokravälineitä. Nauttia voit myös omin päin luontopoluilla ja metsissä patikoiden, sienestäen tai marjastaen!

Patikointi

Oli haaveissasi sitten pitkä vaellus tai lyhyempi reippailu, Rokua Geoparkin alueelta löytyy monipuolinen valikoima retkeilyreittejä. Maisematkin vaihtelevat jäkäläkankaista lehtometsiin ja suoympäristöistä järven rannalle. Opastaulut polkujen varsilla tutustuttavat luontomme ja kulttuurihistoriamme erityispiirteisiin.

Tutustu reitteihin

Kesäaktiviteetit

Kesä

Kesän parhaat aktiviteetit

Jääkauden perintömme on parhaiten nähtävissä ja koettavissa lumettomana aikana. Poimi mieluisimmat aktiviteetit ja suuntaa Rokua Geoparkin luontoon!

Nauti maisemista pyörien päällä!

Rokua Geoparkin kattavin virallinen maastopyöräilyreitistö löytyy Rokuan kansallispuistosta. Lisäksi yhdistettyjä patikointi- ja maastopyöräilyreittejä on mm. Manamansalossa Oulujärvellä ja Oulujokilaakson Tervareitistöllä. Pyöräile omatoimisesti tai ohjatuilla retkillä!

Lue lisää
Rokua Geoparkin erämaaluonnossa on todella saalisvarmat kalavedet. Alueen vesistöt, eli Oulujoki, Oulujärvi sekä muut pienemmät järvet ja lammet, tarjoavat narrattaviksi esimerkiksi haukea, kuvaa, ahventa, kirjolohta ja järvitaimenta. Alueen kaikissa vesistöissä on helposti saavutettavia ja rauhallisia kalapaikkoja, joiden lähellä on hyvät majoitusmahdollisuudet sekä muut palvelut pidemmillekin kalareissuille. Talven pilkkiretket onnistuvat hyvin alueen pienemmillä järvillä ja lammilla.
Kalastus
Melontaretkillä pääset tutustumaan Rokua Geoparkin luontoon aivan uudesta näkövinkkelistä! Melonta on patikointiin verrattavissa olevaa liikuntaa, jossa käsien ja keskivartalon lihakset saavat liikettä ja mieli virkistyy upeista maisemista. Melontaretkiä voi tehdä kajakilla tai avokanootilla. Saat melontaohjausta, välinevuokrausta ja lisätietoa melonnasta useilta alueen yrityksiltä. Niiden puoleen kannattaa kääntyä jo retkeä suunnitellessa.
Melonta
Rokua Geoparkin retkeilyreitit kulkevat ainutlaatuisessa ympäristössä. Koe vaelluksellasi harjumaisemat jäkäläkankaineen ja kirkasvetisine lampineen, patikoi syvien jokilaaksojen lehdoissa ja kalliorannoilla, katsele aavoja, auringossa kimmeltäviä järvenselkiä.
Patikointi
Rokua Geoparkista löytyy tekemistä sisällä huonon kelin varalle. Polski kylpylässä, vieraile näyttelyissä tai tutustu alueen historiaan museoissa.
Sisäaktiviteetit

Välinevuokraus

Tuotteet ja palvelut

Lähde opastetulle retkelle tai vuokraa välineet omatoimiseen löytöretkeilyyn!

Poljettava kajakki

Atteson Fishing tarjoaa uutuutena Oulussa ja Rokualla kalamiehen ja luontonauttijan erinomaisen työkalun käyttöösi. Tämä polkukajakki on näppärän pituuden suhteen hyväkulkuinen…

Combinor Oy/Atteson Fishing

Rokua

Poljettava kajakki

Melontaa Rokua Geoparkissa

Nauti upeista Rokua Geoparkin maisemista veden äärellä Oulujoella sekä Oulujärvellä. Meloessa pääset nauttimaan luonnosta hiukan eri perspektiivista ja samalla saat…

Active camping Montta

Muhos

Melontaa Rokua Geoparkissa

Liukulumikenkien vuokraus Rokua Geoparkin alueella

Elämys ja vapaus on umpihanki! Vuokraa liukulumikengät Rokua Geoparkin alueella: Muhos, Utajärvi ja Vaala. Liukulumikengissä yhdistyvät lumikenkien kantavuus ja suksien…

Active camping Montta

Muhos

Liukulumikenkien vuokraus Rokua Geoparkin alueella

Geo-x-on välinevuokraus

Geo-x-onilta vuokraat näppärästi välineitä ulkoaktiviteetteihin ympäri vuoden! Päätoimipisteemme on Montan leirintäalueella Muhoksella, mutta tarvittaessa toimitamme välineitä muuallekin Rokua Geoparkin alueelle…

Active camping Montta

Muhos

Geo-x-on välinevuokraus

Reitit

Rokua Geoparkin alueella on kattava ulkoilureittien verkosto, jossa pääsee liikkumaan ympäri vuoden. Useimpien reittien varsilta löytyy opastauluja, jotka kertovat paikallisesta luonnosta, geologiasta ja kulttuurista.

Tutustu reitteihin