Rokua Geoparkin reitit ohjaavat jääkauden jäljille

Rokua Geoparkin reitit tarjoavat monipuolisia, mitä upeimpia maisemia kulkijoilleen. Sopivia reittejä löytyy niin pidempien vaellusten ystäville kuin perheen pienimmillekin. Retkeily- ja maastopyöräilymahdollisuuksia on esimerkiksi Oulujokilaakson Tervareitistöllä, Rokuan kansallispuistossa ja Oulujärven retkeilyalueella. Teemoitetut luontopolut Muhoksen Liimanninkoskella ja Lemmenpolulla sekä Manamansalon Peurapolulla esittelevät myös alueen mielenkiintoista kulttuurihistoriaa.

Tutustu Rokua Geoparkin reitteihin

Alla olevasta listasta näet alueemme kaikki reitit. Halutessasi voit vaihtaa näkymän kartaksi. Alempana tällä sivulla voit tutustua reitteihin teemoittain.

Patikointi

Rokua Geoparkin retkeilyreitit kulkevat ainutlaatuisessa ympäristössä. Koe vaelluksellasi harjumaisemat jäkäläkankaineen ja kirkasvetisine lampineen, patikoi syvien jokilaaksojen lehdoissa ja kalliorannoilla, katsele aavoja, auringossa kimmeltäviä järvenselkiä.
Patikointi

Maastopyöräily

Rokua Geoparkin kattavin virallinen maastopyöräilyreitistö löytyy Rokuan kansallispuistosta. Lisäksi yhdistettyjä patikointi- ja maastopyöräilyreittejä on mm. Manamansalossa Oulujärvellä ja Oulujokilaakson Tervareitistöllä. Pyöräile omatoimisesti tai ohjatuilla retkillä!
Maastopyöräily

Jääkauden jäljillä -rengasreitit

Nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille! Kokosimme kolme valmista reittiehdotusta yhden tai useamman päivän reissullesi Rokua Geoparkissa. Rengasreittien varsilta löydät upeimmat luonto- ja kulttuurikohteemme sekä monipuoliset palvelut. Nappaa alle auto tai pyörä ja lähde jääkauden jäljille Oulujokilaaksoon, Rokualle tai Oulujärvelle!
Jääkauden jäljillä -rengasreitit

Esteettömät kohteet

Rokua Geopark tarjoaa hienoja luontoelämyksiä ja retkikohteita niin aktiivilomailijoille kuin luonnosta nauttiville perheillekin. Alueelta löytyy myös esteettömiä kohteita ja palveluita, joissa kaikki voivat nauttia alueen tarjonnasta. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia esteettömiä kohteita, jotka sopivat liikuntarajoitteisille matkailijoille.
Esteettömät kohteet