Rokuan jäkälämattoja. © Harri Tarvainen 2022. Rokua Geopark.

Rokua Geoparkin esteettömät kohteet tarjoavat luontoelämyksiä kaikille

Rokua Geopark tarjoaa hienoja luontoelämyksiä ja retkikohteita niin aktiivilomailijoille kuin luonnosta nauttiville perheillekin. Alueelta löytyy myös esteettömiä kohteita ja palveluita, joissa kaikki voivat nauttia alueen tarjonnasta. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia esteettömiä kohteita, jotka sopivat liikuntarajoitteisille matkailijoille.

1. Liimanninkosken laavu, Muhos

Liimanninkosken laavu sijaitsee Muhoksella ja tarjoaa upean paikan levähtää retkeilyn lomassa. Laavulle pääsee helposti lastenrattaiden kanssa ja avustettuna myös liikuntarajoitteiset voivat nauttia sen tarjoamasta tunnelmasta.

2. Pällin laavu, Utajärvi

Pällin laavulle pääsee autolla perille asti, mikä tekee siitä helposti saavutettavan kaikille retkeilijöille. Laavu tarjoaa paikan levähtää ja nauttia eväistä luonnonhelmassa. Laavulla on tulipaikka ja puucee.

3. Esteettömät reitit Rokua Health & Spa Hotelilta

  • Rokua Health & Spa Hotelin viereisen Ahveroisen järven ympäri kiertää noin kilometrin pituinen asfaltoitu kävely- ja pyörätie.
  • Rokua Health & Spa Hotelin ja erämaahotelli Rokuanhovin välillä kulkee noin kolmen kilometrin pituinen asfaltoitu kävely- ja pyörätie.
  • Kirvesjärven kodalle noin kahden kilometrin matka sorastettua polkua pitkin. Matkan varrella oleva Lianjärven päivätupa on tehty esteettömäksi liikuntarajoitteisille. On kuitenkin hyvä huomioida, että reitillä on jyrkkiä mäkiosuuksia ja isoja korkeuseroja, joten se soveltuu liikuntarajoitteisille vain avustajan kanssa kuljettavaksi.

4. Pitkäjärven kota, Rokuan kansallispuisto

Rokuan kansallispuiston etelälaidalta, Pitkäjärven pysäköintialueelta, lähtee noin kilometrin pituinen sorastettu polku Pitkäjärven kodalle. Kota on suunniteltu esteettömäksi, joten sen suojissa kaikki voivat nauttia tunnelmasta ja eväshetkestä.

5. Isokivi, Vaalan Kankari

Rokua Geoparkin suurimmalle siirtolohkareelle, Isokivelle, johtaa noin 200 metrin pituinen sorastettu ja tasainen polku. Tämä tekee siitä helposti saavutettavan myös pyörätuolilla liikkuville. Isokiven luontotaulu tarjoaa mielenkiintoista tietoa alueen historiasta ja luonnosta.

Matkailuyritysten palveluiden esteettömyydestä on parasta tiedustella suoraan yrityksiltä. Vaikka monet palvelut on suunniteltu esteettömiksi, on aina hyvä varmistaa, että ne vastaavat omia tarpeita ja odotuksia.

Rokua Geoparkin esteettömät kohteet tarjoavat kaikille luonnosta ja retkeilystä kiinnostuneille matkailijoille mahdollisuuden kokea alueen ainutlaatuisuus. Lähde löytöretkelle jääkauden jäljille!

Haluatko kysyä lisää esteettömistä kohteistamme? Ota yhteyttä!

Yhteystiedot