DCIM101MEDIADJI_0410.JPG

Lue artikkeleita Rokua Geoparkista

Tutustu Rokua Geoparkin maisema-alueisiin, palveluihin ja aktiviteettiin. Voit suodattaa artikkeleita mielenkiinnonkohteesi mukaan.

Vierailitko Rokua Geoparkin alueella (Muhos, Utajärvi, Vaala)? Auta meitä kehittämään alueemme matkailupalveluja vastaamalla kyselytutkimukseen.
Matkailijakysely
Haemme Humanpolis Oy:lle (Rokua Geopark) ja Oulun Matkailu Oy:lle (Visit Oulu) yhteistä tapahtuma- ja verkostokoordinaattoria kahden vuoden määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.9.2024-31.8.2026.
Humanpolis Oy ja Oulun Matkailu Oy hakevat yhteistä tapahtuma- ja verkostokoordinaattoria
Geopark-viikkoa vietetään kaikissa Euroopan geoparkeissa touko-kesäkuun vaihteessa. Tuolloin eri tapahtumien ja opastettujen retkien myötä tehdään tututuksi geoparkien ainutlaatuista geoperintöä ja maisemien syntytarinaa sekä Geopark-verkoston 20-vuotista taivalta.
Geopark-viikko 2024
Rokua Geopark tarjoaa hienoja luontoelämyksiä ja retkikohteita niin aktiivilomailijoille kuin luonnosta nauttiville perheillekin. Alueelta löytyy myös esteettömiä kohteita ja palveluita, joissa kaikki voivat nauttia alueen tarjonnasta. Tässä artikkelissa esittelemme muutamia esteettömiä kohteita, jotka sopivat liikuntarajoitteisille matkailijoille.
Esteettömät kohteet
Rokua Geopark on Suomen ensimmäinen UNESCO Global Geopark. Alue tarjoaa monipuoliset retkeilymahdollisuudet, luonto- ja kulttuurinähtävyydet ja matkailupalvelut niin isommille kuin pienemmillekin seikkailijoille. Alueen kumppaniyritykset ja palvelut takaavat, että vierailu Unescon tunnustamissa maisemissa on varmasti ikimuistoinen. Lähde löytöretkelle jääkauden jäljille ja koe välkehtivät hiekkarannat, kumpuilevat harjumaastot ja vehreät jokilaaksot!
Koe pohjoisen Unesco-kohteen nähtävyydet
Rokua Geopark -alue tarjoaa monipuoliset puitteet leirikoulujen ja opetusretkien järjestämiseen. Alueella on sekä luonnon- että kulttuuriympäristöjä, jotka soveltuvat sekä opetuksen tueksi että käyntikohteiksi. Näitä ovat esimerkiksi kansallispuisto, valtion retkeily- ja virkistäytymisalueet ja lehtojensuojelualueet. Alueella toimii myös aktiivinen yritysverkosto, joka tuottaa majoitus-, ruokailu- ja ohjelmapalveluita useanlaisille kohderyhmille.
Leirikoulut
Rokua Geoparkissa viihtyvät myös lemmikit, ja useat yrityksemme toivottavatkin karvakaveritkin tervetulleeksi. Tutustu tästä alueemme lemmikkiystävällisiin palveluihin! Ilmoitathan varauksen yhteydessä matkustavasi lemmikin kanssa.
Lemmikkiystävälliset palvelut
Jos et ole varma, mistä aloittaisit löytöretkesi Rokua Geoparkissa, hyödynnä tekemäämme listausta alueen suosituimmista kohteista. Tarjolla on sekä luonto- että kulttuurielämyksiä Oulujärvellä, Rokualla ja Oulujokilaaksossa!
Suosituimmat kohteet
Nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille! Kokosimme kolme valmista reittiehdotusta yhden tai useamman päivän reissullesi Rokua Geoparkissa. Rengasreittien varsilta löydät upeimmat luonto- ja kulttuurikohteemme sekä monipuoliset palvelut. Nappaa alle auto tai pyörä ja lähde jääkauden jäljille Oulujokilaaksoon, Rokualle tai Oulujärvelle!
Jääkauden jäljillä -rengasreitit
Rokua Geoparkista löytyy tekemistä sisällä huonon kelin varalle. Polski kylpylässä, vieraile näyttelyissä tai tutustu alueen historiaan museoissa.
Sisäaktiviteetit
Melontaretkillä pääset tutustumaan Rokua Geoparkin luontoon aivan uudesta näkövinkkelistä! Melonta on patikointiin verrattavissa olevaa liikuntaa, jossa käsien ja keskivartalon lihakset saavat liikettä ja mieli virkistyy upeista maisemista. Melontaretkiä voi tehdä kajakilla tai avokanootilla. Saat melontaohjausta, välinevuokrausta ja lisätietoa melonnasta useilta alueen yrityksiltä. Niiden puoleen kannattaa kääntyä jo retkeä suunnitellessa.
Melonta
Rokua Geoparkin kattavin virallinen maastopyöräilyreitistö löytyy Rokuan kansallispuistosta. Lisäksi yhdistettyjä patikointi- ja maastopyöräilyreittejä on mm. Manamansalossa Oulujärvellä ja Oulujokilaakson Tervareitistöllä. Pyöräile omatoimisesti tai ohjatuilla retkillä!
Maastopyöräily