Jääkauden jäljillä - Jokilaakson tarina

Rokua UNESCO Global Geopark

Muhostie 2
91500, Muhos

info@humanpolis.fi
+358401526520

Kokosimme valmiin reittiehdotuksen yhden tai useamman päivän reissullesi mahtavan Oulujokilaakson alueella. Nappaa alle auto tai pyörä ja lähde jääkauden jäljille Oulujokilaaksoon!

Oulujokilaakso hurmaa idyllisellä maalaismaisemallaan, vehreillä lehtometsillään ja värikkäällä historiallaan.

Oulujoen vesistöalue on tunnettu ikivanhana kulku-, terva- ja matkailureittinä, ja näiltä ajoilta alueella on säilynyt monia merkittäviä kulttuurikohteita, kuten Lamminahon tila sekä Muhoksen ja Utajärven puukirkot. Nykyään Oulujoki tuottaa runsaasti vesienergiaa, ja arkkitehti Aarne Ervin suunnittelemat Oulujoen voimalaitokset yhdyskuntineen muodostavatkin arkkitehtuuriltaan ja historialtaan kiinnostavan kokonaisuuden. Osa jokilaakson alueesta on myös luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi maisema-alueeksi, jossa yhdistyvät edustava maaseutumaisema, monipuolinen rakennuskanta sekä vesitalouden jäljet.

Matkan varrella voit yöpyä kartanohotellissa, mökeissä tai caravan-alueella. Oulujokilaaksossa onnistuu muun muassa kalastus, melonta ja retkeily. Museoissa ja muissa kulttuurikohteissa voi tutustua Oulujoen mielenkiintoiseen historiaan.

Reitti on parhaimmillaan kesällä, kun kaikki palvelut on saatavilla.

Verkkosivut Verkkokauppa