Jääkauden jäljillä - Järven tarina rengasreitti

Rokua UNESCO Global Geopark

Vaalantie 14
91700, Vaala

info@rokuageopark.fi
+358401526520

Rokua Geoparkissa on paljon nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille! Kokosimme valmiin reittiehdotuksen yhden tai useamman päivän reissullesi Rokua Geoparkin alueella. Rengasreitin varrelta löydät jääkauden muovaamia maisemia ja luonnonmuodostumia sekä upeita kulttuurikohteita monipuolisia palveluita! Nappaa alle auto tai pyörä ja lähde jääkauden jäljille Oulujärvelle!

Euroopan vanhinta kivijalkaa, kymmeniä kilometrejä hiekkarantaa ja merellisiä tunnelmia Suomen suurimmilla sisävesiselillä.

Oulujärven silmiä hivelevä maisema on yhden teorian mukaan syntynyt muinaisten maankuoren liikkeiden, mannerrepeämien ja jääkauden vaikutusten seurauksena, ja toisen tarinan mukaan jättiläisillä on ollut näppinsä pelissä. Niin tai näin, Oulujärven alue on täydellinen kesäpäivien viettoon ja mielenkiintoiseen kulttuurihistoriaan tutustumiseen.

Matkan varrella voit yöpyä järvimaisemamökissä, caravan-alueella, tai telttaillen. Kalasta, melo, patikoi, ui, tarkkaile lintuja, vieraile museossa tai taidenäyttelyssä. Omatoimista ja opastettua tekemistä riittää useaksi päiväksi!

Tämä reitti on parhaimmillaan kesäkuukausina.

Verkkosivut Verkkokauppa