Jääkauden jäljillä - Harjun tarina

Rokua UNESCO Global Geopark

Kuntoraitti 2
91670, Rokua

info@humanpolis.fi
+358401526520

Kokosimme valmiin reittiehdotuksen yhden tai useamman päivän reissullesi Rokua Geoparkin sydämessä, Rokuan harju- ja dyynialueella. Nappaa alle auto tai pyörä ja lähde jääkauden jäljille Rokualle!

Rokuan harjualueen kiertävällä reitillä voit retkeillä Rokuan kansallispuistossa, fiilistellä maalaismaisemia, sekä tutustua paikallisten runonlaulajien ja kansanparantajien tarinoihin.

Rokuan harju- ja dyynialueen tarina alkaa viimeisimmän jääkauden lopulta, yli 10 000 vuoden takaa, jolloin jäämassojen sulamisvedet ja voimakkaat tuulet alkoivat kasata Rokuan alueelle kymmenien metrien paksuisesti hiekkaa. Tänä päivänä Rokualta löytyvät Suomen suurimmat hiekkadyynit, joista korkein kohoaa 25 metriä ympäristöään korkeammalle. Kumpuilevaa maastoa peittää paksu, hopeinen jäkälämatto ja loputtomat mäntymetsät. Siellä täällä on kristallinkirkkaita suppalampia. Hiljaisuuden keskellä saa nauttia luonnon äänistä.

Vuonna 1956 perustettu Rokuan kansallispuisto suojelee alueen uniikkeja geologisia piirteitä ja herkkää luontoa. Kansallispuistossa on patikointireittejä noin 40 kilometriä ja maastopyöräilyreittejä noin 45 kilometriä. Rokuan alue valittiin Vuoden Retkikohteeksi 2018!

Rokualla voi majoittua kylpylähotellissa, erämaahotellissa, suuressa viiden tähden huvilassa tai kymmenissä pienemmissä mökeissä. Voit myös telttailla tai majoittua caravan-alueella. Rokualla suosittuja aktiviteetteja kesällä ovat patikointi, maastopyöräily, melonta ja SUP-lautailu, ja talvella hiihto, lumikenkäily ja liukulumikenkäily.

Verkkosivut Verkkokauppa