Saapuminen Rokua Geoparkiin

Rokua Geoparkin alueelle voi saapua melkeinpä millä kulkuneuvolla tahansa! Tältä sivulta löydät tietoa Rokua Geopark –alueen kulkuyhteyksistä. Uusimpana lisänä on kauan toivottu Rokuan kansallispuiston kautta kulkeva bussivuoro. Rokua Geoparkin alueelle ja kohteisiin pääsee joukkoliikenteellä, autolla, patikoiden, pyöräillen ja veneillen.

Saapuminen joukkoliikenteellä

Oulun ja Kajaanin suunnista

Rokua Geoparkin kuntakeskuksiin Muhokselle, Utajärvelle ja Vaalaan on helppo saapua sekä junalla että bussilla. Vuoroja kulkee Oulun ja Kajaanin välillä päivittäin useita, ympäri vuoden. Lisäksi Oulun ja Muhoksen välillä kulkee Oulun paikallisliikenteen bussi (linjat 40 ja 41).

Nyt myös Rokuan kansallispuisto on saavutettavissa julkisin yhteyksin Oulun ja Kajaanin suunnista. Matka-aika sekä Oulusta että Kajaanista Rokualle on noin puolitoista tuntia.

Pysähtymispaikkoina Rokualla ovat Kuntokeskuksentien, Matkaparkin ja Rokuanhovin pysäkit. Kuntokeskuksentien pysäkki sijaitsee Rokua Health & Spa -hotellin edessä. Matkaparkin pysäkki sijaitsee Kuntoraitin alkupäässä sijaitsevalla pysäköintialueella. Rokuanhovin pysäkki sijaitsee Rokuanhovintien päässä, noin 200 metriä hotellilta.

Lisätietoja

Löydät yhteyksien hinnat, maksutavat, lähtöajat ja pysäkit Matkahuollon ja VR:n sivuilta.
Katso Matkahuollon sivu
Katso VR:n sivu

Matkahuollon Reitit ja Liput -sovelluksella voi suunnitella koko matkan lähtöpaikasta päätepaikkaan ja ostaa kerralla liput niin kaukoliikenteeseen, juniin kuin lähi- ja paikallisliikenteeseen. Sovellus huomioi eri liikennevälineet ja reittivaihtoehdot.

Rokualle kulkevaa linja-autoyhteyttä liikennöi Oulaisten Liikenne Oy. Linja-autoon mahtuu kyytiin kaksi polkupyörää, ja niille varataan ja maksetaan paikat bussilipun oston yhteydessä Matkahuollon nettisivuilla. VR sallii pyörien kuljettamisen InterCity-junissa.

Lataa Matkahuollon Reitit ja liput -sovellus

Autolla, patikoiden, pyöräillen tai veneillen

Autolla Rokualle

Valtatie 22 Oulun ja Kajaanin välillä kulkee Rokua Geopark -alueen poikki, Muhoksen, Utajärven ja Vaala kuntakeskuksien vierestä. Autolla tavoitat helpoiten Rokua Geoparkin syrjäisemmätkin kohteet, kuten Manamansalon saaren Oulujärvellä.

Patikoiden tai pyöräillen Rokualle

Oulun Sankivaaran ja Rokuan kansallispuiston välillä on vajaan 100 kilometrin mittainen vaellusreitti Tervareitistö, jonka voi kulkea osissa tai yhdistää julkiseen liikenteeseen.

Oulun seudun pyöräilyn pääreitti numero 8 kattaa reitin Oulusta Muhokselle. Muhokselta pyöräilyä voi jatkaa maanteitä pitkin. Tutustu pyöräilyn pääreitteihin. Oulusta Rokualle kulkeva Oulujokilaakson Tervareitistö soveltuu maastopyöräilyyn.

Kajaanin suunnalta voi pyöräillä maanteitä pitkin molemmin puolin Oulujärveä. Pohjoispuolella kulkee valtatie 22, ja etelästä saapuminen tapahtuu Vuolijoen kautta.

Veneillen Rokualle

Oulujoki toimii vesistöreittinä Oulusta Muhokselle saakka. Matkaa tälle välille kertyy noin 35 kilometriä. Lue lisää veneilystä Muhoksen kunnan sivuilta.

Rokua Geoparkin itäinen osa koostuu Oulujärven Niskanselän alueesta. Merellinen Oulujärvi sopii veneilyyn erinomaisesti. Katso venepaikat ja satamat Vaalan kunnan nettisivuilta.

Lue lisää Tervareitistöstä

Lentäen lähemmäksi Rokuaa

Lähimmät lentokentät sijaitsevat Oulussa ja Kajaanissa. Lentokentiltä on bussiyhteys kaupunkien keskustaan. Lisäksi paikallistaksit ovat käytettävissä.