Geopark-viikko Rokua Geoparkissa 25.5.–9.6.2024

Geopark-viikkoa vietetään kaikissa Euroopan geoparkeissa touko-kesäkuun vaihteessa. Tuolloin eri tapahtumien ja opastettujen retkien myötä tehdään tututuksi geoparkien ainutlaatuista geoperintöä ja maisemien syntytarinaa sekä Geopark-verkoston 20-vuotista taivalta.

Geopark-viikkoa vietetään kaikissa Euroopan geoparkeissa touko-kesäkuun vaihteessa. Tuolloin eri tapahtumien ja opastettujen retkien myötä tehdään tututuksi geoparkien ainutlaatuista geoperintöä ja maisemien syntytarinaa sekä Geopark-verkoston 20-vuotista taivalta. Rokua Geoparkissa Geopark-viikkoa vietetään aikavälillä 25.5.-9.6. Geopark-viikon tapahtumat ja retket ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Manamansalon taidetyöpaja

Manamansalon Kilonniemen Peurapyyntikylään toteutetaan kesän 2024 aikana ympäristötaideteos. Lauantaina 25.5. järjestetään työpaja teoksen sijaintipaikan valmistelemiseksi rakentamista varten. Työpaja alkaa klo 10. Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Tarjolla on kahvia, mehua ja purtavaa. Työpajan järjestämisestä vastaavat Humanpolis Oy, Manamansalon kyläyhdistys ry, taiteilija Antti Ylönen ja Manamansalon Portti Oy. Taiteilija Antti Ylönen esittelee työpajan aikana teosluonnosta ja kertoo toteuttamisen aikataulusta. Työpajan aikana on mahdollista tutustua myös Manamansalon kyläyhdistyksen toimintaan ja kuulla ajankohtaisia kuulumisia saarelta.

Säräisniemen kotiseutumuseon avajaiset

Säräisniemen kotiseutumuseo avaa ovensa kesäkaudelle sunnuntaina 26.5. Kesäkauden kunniaksi Säräisniemen museo- ja kotiseutuyhdistys järjestää museolla klo 12 alkaen avajaistapahtuman, joka on kaikille avoin. Museolla on mahdollisuus tutustua esimerkiksi plootuun, 1700-luvulla käytössä olleeseen rahaan, jollaisia löytyi hiljattain säräisniemeläisestä pellosta. Osana tapahtumaa museo- ja kotiseutuyhdistys järjestää myös opastetun kävelyn Säräisniemen kylälle.

Matkailutyöpaja

Rokua Geopark alueen matkailun kehittämissuunnitelmaa päivitetään kevään ja kesän 2024 aikana. Geopark-viikolle sijoittuu päivitystyöhön liittyvä alueellinen työpaja. Työpaja järjestetään Muhoksella Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksella 30.5. klo 9–11, ja järjestäjinä ovat Humanpoliksen lisäksi Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kunnat. Tarjoilujen ja tilatarpeen varmistamiseksi tarvitsemme ennakkoilmoittautumisen, jonka voi osoittaa Mikko Kiutulle (mikko.kiuttu@humanpolis.fi) viimeistään 28.5.

Pookivaaran tilaisuus

Syksyllä 2023 aloitettiin uusien luontotaulujen suunnittelu muutamille luontopoluille Rokua Geopark alueella. Osana kokonaisuutta Pookivaara saa uusia tauluja laelleen. Uudet taulut kiinnitetään kansallispuiston opasteiden tyhjilleen jääneeseen taulukehikkoon. Taulut kertovat erityisesti Pookivaaran kulttuurihistoriasta. Tapahtumassa taulut julkistetaan, jonka jälkeen on kahvitarjoilu ja vapaata seurustelua. Tapahtuman ajankohta on 3.6. klo 16–18. Järjestelyistä vastaavat Humanpoliksen lisäksi Rokuan seura ry ja Atteson Fishing Oy.

Kirkkosaaren taidetyöpaja

Muhoksen Kirkkosaareen toteutetaan Metsää puilta -ympäristötaidetyöpaja. Taideteoksen valmistamiseen ovat tervetulleita osallistumaan kaikki kiinnostuneet perjantaina 7.6. klo 13-15. Tapahtuman järjestelyistä vastaavat Humanpolis Oy yhdessä taiteilija Mari Kämäräisen ja Muhoksen kunnan kulttuuripalvelujen kanssa. Tapahtumaan on ilmoittautuminen, tarkemmat ohjeet löytyvät Muhoksen kunnan sivuilta.

Riihimäen Kansainvälisen Erämessut

Rokua Geopark alue on esillä Riihimäen Kansainvälisillä Erämessuilla osana Geoparks Finland yhteisosastoa 7.–9.6. Tutustu tarkemmin Erämessuihin nettisivuillaan.