Rokua Geopark Aikamatka-näyttely Muhoksella

Rokua UNESCO Global Geopark

Muhostie 2
91500, Muhos

mikko.kiuttu@humanpolis.fi
+358401727513

Muhoksen Koivu ja Tähti -kulttuurikeskuksessa oleva pysyvä Aikamatka-näyttely kertoo Rokua UNESCO Global Geopark -alueen maiseman syntytarinan aina kallioperän ensimmäisistä kehitysvaiheista viimeisimpään jääkauteen, harjumuodostumien syntyyn ja jääkauden jälkeiseen ihmisasutuksen ja eliöstön leviämiseen seudulle.

Muhoksen näyttelyssä voi tutustua Oulujokilaaksoon sijoittuviin tarinoihin, Oulujoen syntyyn ja jokilaakson geologiaan, sekä ihmisasutuksen historiaan. Näyttelyn varsinaisen päärakenteen muodostaa sylinterin muotoinen aikajana, jossa on kerrottu keskeisten maisemapiirteiden syntyhetket. Sylinterin sisällä voi virtuaalilasien avulla kokea myös menneet maisemat esimerkiksi muinaisvuoriston ajoilta ja kivikaudelta.

Aikamatka-näyttely löytyy jokaisesta Rokua Geopark -alueen kunnasta, Muhokselta, Utajärveltä ja Vaalasta, joista kukin erikoistuu oman lähialueensa maiseman syntytarinan esittelyyn.

Huom. Koivu ja Tähti -kulttuurikeskusta remontoidaan vuonna 2024. Remontti on valmis syksyllä 2024, jolloin myös Aikamatka-näyttelyyn pääsee taas tutustumaan.

Tarkista kulttuurikeskuksen aukioloajat Muhoksen kunnan nettisivuilta.

Verkkosivut