Oulujärven retkeilyalue

Rokua UNESCO Global Geopark

Teeriniementie 156
88340, Vaala

liminganlahti@metsa.fi
+358 20 6396059

Oulujärven retkeilyalue kattaa osan Oulujärven Niskanselän saarista ja mantereen rantaviivasta. Retkeilyalueen saarissa on hoidettuja retkeilyreittejä, laavuja ja tulentekopaikkoja sekä rantautumispaikkoja veneille. Retkeilyalue tarjoaakin monipuoliset mahdollisuudet melontaan, veneilyyn, patikointiin, kalastukseen ja muuhun virkistäytymiseen. Suurin osa, noin 17 kilometriä retkeilyreiteistä sijaitsee Manamansalon saaressa, joka on Suomen viidenneksi suurin sisävesisaari.

Retkeilyalueen patikointireittien lähtöpiste on Manamansalon leirintäalueella Teeriniemessä. Patikointireitit kulkevat jääkauden muovaamissa harjumaastoissa järvi- ja lampimaisemissa. Reittien varsilla on useampi taukopaikka, esim. Makkaraniemessa ja Särkisellä. Retkeilyalueen muihin saariin pääsee niin meloen kuin omalla veneelläkin.

Metsähallituksen luontopalvelut vastaa alueen retkeilyreiteistä ja rakenteista. Reittejä ja taukopaikkoja ylläpidetään lumettomaan aikaan, talvella retkeilyalueella voi liikkua esim. lumikengillä.

Muutaman kilometrin päässä retkeilyalueelta löytyy muitakin Rokua Geoparkin mielenkiintoisia kohteita, kuten Peurapolku ja peuranpyyntikylä, Manamansalon muistomerkkikirkko ja Kilonniemen gneissikalliot.

Verkkosivut