Palvelut ja verkostot matkailuyrittäjilleRokua Geopark -alueen matkailuyrittäjä, tutustu uusyrittäjän ja toimivan yrityksen palveluihimme sekä lue lisää verkostoitumisesta alueella.

Palvelut yrityksille

Oulun Seudun Uusyrityskeskuksesta saat maksutonta sparrausta ja neuvontaa yrittäjyyteen, yrityksen suunnitteluun ja perustamiseen sekä kevytyrittäjyyteen. Uusyrityskeskus palvelee Muhoksen, Utajärven ja Vaalan kuntien aloittavia yrityksiä.

Lue lisää yrittäjän palveluista


Palvelut toimivalle yritykselle

Humanpolis neuvoo, valmentaa ja jakaa tietoa erilaisissa liiketoiminnanvaiheissa toimiville yrityksille ja yhteisöille. Tuemme yritysten kasvua ja kehittymistä: autamme liiketoimintasuunnitelmien ja laskelmien päivittämisessä, rahoitusratkaisujen etsimisessä sekä toimitilojen ja yhteistyökumppaneiden löytämisessä. Edistämme yritysten verkostoyhteistyötä ja kansainvälistymistä. Meiltä saat myös tietoa henkilöstön palkkaukseen ja koulutukseen liittyvistä mahdollisuuksista.

Omistajanvaihdospalvelut

Omistajanvaihdoksissa alueen yrittäjiä auttaa Pohjois-Pohjanmaan yrittäjien omistajanvaihdospalvelut.

Lue lisää omistajanvaihdospalveluista


ELY-keskuksen yritysten kehittämispalvelut

ELY-keskusten yritysten kehittämispalvelut tarjoavat Suomen johtavien asiantuntijoiden apua sekä räätälöityjä ja kustannustehokkaita palveluita pk-yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa, kasvaa, uudistua ja kansainvälistyä.

Lue lisää kehittämispalveluista

Verkostoista tukea ja liiketoiminnan hyötyjä

Verkostoituminen auttaa monissa liiketoiminnan ja yhteistyön haasteissa. Edistämme verkostomaista yhteistyötä Muhoksen, Vaalan ja Utajärven alueella. Yritykset tuovat verkostoon oman ydinosaamisensa, ja hankkivat muun osaamisen sekä palvelut verkoston muilta toimijoilta. Verkostot tuovat jäsenilleen joustavuutta, nopeutta ja liiketoiminnan hyötyjä.

Edistämme verkostoyhteistyön keskeisimpiä teemoja, kuten vuorovaikutusta, kaikkia osapuolia hyödyntävää yhteistyötä ja oppimista. Verkostoyhteistyö perustuu luottamukseen.

Verkostoyhteistyöhön Oulujokilaakson alueella kuuluvat muun muassa  alueelliset yritysjärjestöt, yläasteet ja lukiot, ammattioppilaitokset, Oulun Yliopisto, Ely, Business Finland/Oulu, sekä työeläkeyhtiöt.

Rokua Geopark -yrittäjyys ja matkailun yhteismarkkinointi

Rokua Geoparkin alueella tehdään tiivistä yhteistyötä yhteismarkkinoinnin keinoin, jotta kansainvälisestikin ainutlaatuinen alueemme ja paikalliset palvelut saavat ansaitsemansa näkyvyyden. Yhteismarkkinointimme tavoitteena on vahvistaa Rokua Geoparkin brändiä, kasvattaa tunnettuuttamme sekä lisätä palvelujen kysyntää alueella.

Tarjoamme Rokua Geoparkin toimintaympäristössä palveluja tuottaville yrityksille neljää erilaista yhteismarkkinoinnin kumppanuutta, jotka mahdollistavat muun muassa yrityksesi näkyvyyden useissa kanavissamme, alueellisen verkkokauppa-alustamme hyödyntämisen sekä yhteismarkkinointikampanjoihin osallistumisen. Kumppanit osallistuvat yhteismarkkinoinnin suunnitteluun, budjetointiin ja toteutukseen.

Matkailun vaikutus näkyy majoitus-, ravitsemis- ja ohjelmapalvelualojen lisäksi muun muassa vähittäiskaupan, liikenteen ja ruuantuotannon aloilla. Kumppaneiksi voivat siis liittyä monien eri alojen yrityksiä kasvattamaan yhteistä markkinointipottia alueemme näkyvyyden lisäämiseksi.

Tutustu ja hae Rokua Geopark -yrittäjyyttä ja yhteismarkkinoinnin kumppanuutta

Rokua Geopark on myös yksi Pohjolan rengastien kohteista. Pohjolan rengastie on Oulun seudun matkailullinen brändi, jonka markkinoinnista vastaa Oulun Matkailu Oy.

Lue lisää Pohjolan rengastiestä.

GEOfood – paikallisen ruuan merkki Geopark-alueilla

Ruokapalveluja tuottavat Rokua Geopark -yritykset voivat hakea oikeutta käyttää kansainvälistä GEOfood-merkkiä, joka kertoo ruoan olevan pääsääntöisesti kasvatettu ja valmistettu ainutlaatuisella UNESCOn Global Geopark -alueella. GEOfood voi olla esimerkiksi alueella kasvatettu ruoka-aine tai ravintolan ruoka-annos tai menu.

Kysy lisätietoja Geofoodista

Kannattajajäsenyys

Rokua Geoparkin toimintaa voi tukea myös toimimalla kannattajajäsenenä 50 euron vuosimaksulla. Kannattajajäsenyysmaksut menevät osaksi yhteismarkkinointibudjettia, jolla edistetään Rokua Geopark -alueen näkyvyyttä.

Verkostomme kannattajajäsenet 2023:

Tervareitti
Vaalan Vesi ja Lämpö Oy