Kauan, kauan sitten Suomessa jaettiin sadonkorjuujuhlat kauan sitten poisnukkuneiden rakkaiden kanssa. Haamuja kutsuttiin saunaan, mutta myös illalliselle. Kuolleille katettiin aina pöytä, aivan kuten Meksikossakin.
Tänä päivänä meksikolaisilla on tapana viedä ruokaa hautausmaille tarjotakseen sitä rakkailleen. Se on rauhan ja jakamisen teko.
Sukellamme meksikolaisiin makuihin ja kulttuuriin, emmekä ainoastaan tutustu tunnetuimpiin resepteihin, kuten enchiladoihin, vaan erityisesti tämän päivän perinneruokiin, kuten pico de galloon, chilaquilesiin tai kuuluisaan pan de muertoon (kuolleiden leipään).
Kukat, kallot, valokuvakehykset ja eloisat värit ovat kaikki tunnettuja puolia meksikolaisesta kulttuurista ja ovat läsnä tänä arvokkaana päivänä luoden tunnelmaa viiden aistin löytämiseen.
Liity seuraamme teemaillalliselle, jossa on makuja, ääniä, käsitöitä ja tarinoita merkityksellisen muistopäivän merkeissä.
Verkkosivut